דירקטור מקצועי בתחום הקולינריה

דירקטוריון היא בעצם קבוצה של אנשים שתפקידם להתוות את הדרך של החברה. ולבחור מנכל ולתת לו את הכלים לעשות את הפעולות אשר הדירקטריון התווה.

בדירקטוריון יושבים בו עורכי דין, מנהלי כספים, בעלי החברה, ודירקטור מקצועי כגון מנהל שיווק וכד’.

בענף המזון בחברות גדולות חשוב לכלול בדירקטוריות אנשי קולינריה מקצועיים שמכירים את הענף כולו ואת התחום הספציפי שבו עוסקת החברה עצמה, לתת דגשים והנחיות רלוונטיות לעסק ממקום מקצועי – לשמור על נקודות קריטיות שלאנשים שלא מגיעים מהענף לא תמיד יש בהן ידע, להביא את הנקודות העיוורות והחשופות בפני הדירקטוריון בצורה שקופה ולאפשר קבלת החלטות על בסיס ענייני ומקצועי בצורה מושכלת.

לא כל שף או בעל מקצוע יכול לשמש כדיירקטור. התואר דירקטור מחייב תעודה והסמכה בקורס מיוחד וברוב חברות המזון בארץ כיום לא לקוח חלק איש מקצוע מהענף.
בשנים האחרונות יחד עם צמיחה גדולה של ענף המזון והייצור בארץ החלה דרישה הולכת וגוברת לאנשי מקצוע וותיקים ומנוסים שבעלי תעודה ויוכלו לשמש בדירקטוריון כאנשי מקצוע.