המילון המלא לגבינות

מילון גבינות איכותיות ולא 9% שומן

אדם
אדם היא גבינה הולנדית, עשויה בחצייה מחלב פרות, ובחצייה היא קשה רזה. מקורה בכפר אדם (Edam) שבצפון הולנד. הגבינה מתיישנת היטב ללא צורך בתנאים מיוחדים, ויש לה חיי מדף ארוכים. לגבינה צורת כדור, צבעה צהוב והיא עטופה בשעווה אדומה. גבינת אדם שיושנה מעל ארבעה חודשים מצופה בשעווה שחורה וטעמיה מתחזקים. מתאימה לכריכים ולטוסטים. 

אמנטל
גבינה שוויצרית חצי קשה מחלב פרות. זו הגבינה הוותיקה ביותר בשוויץ ומקורה בסוף המאה ה-13 בעמק אמה (Emma) שממזרח לברן. מדובר בגבינה "עם החורים" המוכרת ביותר בעולם. צבע הגבינה צהבהב וקליפתה בצבע חום בהיר. מרקמה מוצק והיא מאופיינת בחורים גדולים שנוצרים מפועולתן של מספר סוגי בקטריות שיוצרות בועות גדולות בתוך הגבינה. מצוינת לכריכים, לטוסטים, להמסה בתבשילים וגם כגבינות קינוח מלווה בפירות.

בולגרית
סוג של גבינת פטה שמקורה בדרום מזרח הבלקן, באזורי בולגריה, מקדוניה, יוון וטורקיה. במקור יוצרה הגבינה מחלב עזים, אולם כיום היא מיוצרת מחלב צאן או פרות. צבע הגבינה לבן, מרקמה רך ונוטה להתפורר, ויש לה מליחות מעודנת. היא משווקת בצורת קוביות שטבולות במרינדה. מצוינת כתוספת לסלט, לכריכים ולאפייה.

ברי
גבינה צרפתית רכה מחלב פרות. מקורה במחוז ברי (Brie) שבצרפת. צבע הגבינה חיוור ומרקמה עדין וגמיש. היא מצופה במעטה של עובש גבינות לבן. עם הבשלתה מתכהה הגבינה, תוכה ניגר וטעמה הולך ומתחדד. מצוינת כמתאבן או כקינוח. מוגשת בטמפרטורת החדר.

גאודה
גבינה הולנדית חצי קשה מחלב פרות. מקורה בכפר גאודה (Gouda) שבדרום הולנד, והיא הגבינה ההולנדית הידועה ביותר בעולם. צבע הגבינה צהוב והיא עטופה בשעווה כתומה (שאינה למאכל). מרקמה אחיד וחמאתי עם מעט חורים קטנים. גבינת גאודה שיושנה מעל 18 חודש עטופה בשעווה שחורה וצבעה נוטה לכתום. גאודה מחלב עזים עטופה בשעווה לבנה, צבעה לבן וטעמה עדין. מצוינת לכריכים, לטוסטים ולהמסה בתבשילים. 

גבינה כחולה
גבינה דנית כחולה, חצי רכה, מחלב פרות. מקורה בדנמרק בתחילת המאה ה-20, אז שווקה כתחליף זול לגבינת רוקפור. הגבינה לבנה והיא מעוטרת בעובש גבינות כחול. מרקמה עשיר וחמאתי. מצוינת למריחה, כתוספת לסלט וכגבינת קינוח.

גבינת עיזים
גבינה חצי רכה מחלב עזים. מקורה בעמק הלואר שבמרכז צרפת. צורתה גליל מוארך מצופה באפר עץ ובעובש גבינות לבן. מרקמה עדין ורך. עם הבשלתה מתכהה הגבינה, תוכה ניגר וטעמה הולך ומתחדד. גבינת סנטמור המסורתית היא גבינת העזים הידועה ביותר, והיא מאופיינת בגבעול קש הנעוץ במרכזה המסייע ביצירת צורת הגליל המפורסמת. מצוינת לכריכים, כתוספת לסלט, ואידיאלית לפיקניק ולאירוח. 

 גורגונזולה
גבינה איטלקית כחולה, חצי רכה, מחלב פרות. מקורה בחבל לומברדיה שבצפון איטליה והיא נקראת על שם העיירה גורגונזולה שבקרבת מילאנו. לגבינה צבע צהוב שנהבי, היא מעוטרת בעורקים כחולים-ירוקים של עובש, וכשהיא מיושנת הם מקבלים גוון אדמדם. מרקמה חמאתי ורך. ריחה עז.

קיימים שני סוגים של גורגונזולה:
"טבעית": שמיושנת למשך שישה עד 12 חודשים
ו'דולצ'ה' (Dolce) שמרקמה רך יותר, טעמיה עדינים יותר והיא מיושנת למשך שלושה-ארבעה חודשים בלבד. מצוינת לתבשילים ולרטבים, לסלט, וגם כגבינת קינוח בליווי פרי. 

חלומי
גבינה קפריסאית חצי רכה. באופן מסורתי היא מיוצרת מחלב צאן, אולם כיום היא מיוצרת בעיקר מחלב פרות.  צבע הגבינה לבן ומרקמה עשוי שכבות, בדומה למוצרלה. בתהליך הייצור מוטבלת הגבינה במשרה של מי מלח ועלי מנטה המעניקים לה ניחוח אופייני. מצוינת לבישול, לטיגון ולצלייה על הגריל. 

מוצרלה
גבינה איטלקית טרייה, חצי רכה, מחלב בופאלו או פרות. מקורה באזור נאפולי. הגבינה עוברת תהליך ייצור הכולל לישה, מתיחה וחיתוך (בדומה להכנת בצק) ומכאן שמה (באיטלקית: לחתוך = mozzare). צבע הגבינה לבן ומרקמה רטוב ושכבתי. מצוינת לפיצה, לפסטה, לסלט ולמאכלי ירקות.

מסקרפונה
גבינת רכה שמנה איטלקית, ועשירה מחלב פרות. מקורה באזור לומברדי (Lombardy) שבצפון איטליה והיא מיוצרת משמנת שהוסרה מהחלב בתהליך ייצור גבינת הפרמז'ן. לשמנת זו מוסיפים בקטריה המשמשת בייצור גבינות. צבע הגבינה לבן ומרקמה עשיר וקטיפתי. משמשת לבישול ולהכנת קינוחים כגון טירמיסו.

פטה חצי רכה
גבינה בלקנית רכה המיוצרת באופן מסורתי מחלב צאן (עזים או כבשים), וכיום גם מחלב פרות או בופאלו. מקורה ביוון והיא מהידועות בגבינותיה. הפטה פרוסה לקוביות ומכאן שמה (פטה = פרוסה). צבע הגבינה לבן, מרקמה רך וחמאתי ונוטה להתפורר. בתהליך הכנתה מוטבלת הגבינה במשרה של מי גבינה ומי מלח, המעניקים לה חמצמצות של חלב טרי ומליחות מעודנת. עם הזמן מרקמה מתייצב ומליחותה מתגברת. הגבינה משווקת בצורת קוביות שטבולות במשרה. מצוינת כתוספת לסלט, לכריכים ולאפייה.

פקורינו
ישנם סוגים רבים של גבינות פקורינו, בהם רומנו, סיציליאנו, טוסקנו וסרדו. פקורינו רומנו (PecorinoRomano), למשל, היא גבינה קשה שמקורה ברומא. צבעה לבן ומרקמה מוצק ודחוס. מיועדת בעיקר לגירוד ולתיבול.

פרמז'ן
גבינה איטלקית קשה מחלב פרות. מקורה באזורים פרמה ורג'יו אמיליה שבצפון איטליה, ומכאן שמה. הפרמזן היא אחת הגבינות הפופולריות והנפוצות ביותר בעולם. לגבינה צבע צהבהב וקליפתה בצבע חום בהיר. מרקמה מוצק ובעל גבישים. 

פרמזנו רג'יאנו (ParmigianoReggiano) מיוצרת בחודשי האביב והקיץ מחלב פרות שניזונו מעשב טרי בלבד, ומיושנת במשך שנה עד ארבע שנים. משמשת בעיקר לגירוד ולתבלון, נפלאה כנשנוש בליווי פירות טריים.

צ'דר
גבינה אנגלית חצי קשה מחלב פרות. מקורה במאה ה-12 בעיירה צ'דר (Cheddar) שבדרום מערב אנגליה. צבע הגבינה צהוב בהיר עד כתום. מרקמה של הגבינה חמאתי ומוצק ונוטה להתפורר עם התיישנותה. קיימים סוגים רבים של גבינות צ'דר וטעמן משתנה בהתאם: מעדין ומתוק ועד חד ועשיר. צ'דר מעודנת מיושנת למשך לשניים עד ארבעה חודשים, צ'דר "בינונית" מיושנת עד שישה חודשים ואילו צ'דר "חריפה" מיושנת במשך שנה ואף למעלה מכך. מצוינת לנשנוש, לכריכים, לטוסטים, לצ'יזבורגר, לגירוד ולתיבול תבשילים.

קממבר
גבינה צרפתית בשלה ורכה מחלב פרות. מקורה מהכפר קממבר בחבל נורמנדי בצפון צרפת. באופן מסורתי הגבינה משווקת באריזות עץ. צבע הגבינה שנהבי, מרקמה גמיש וחמאתי והיא מצופה במעטה של עובש גבינות לבן. עם הבשלתה היא מתרככת, מתכהה, תוכה ניגר וטעמה מתחזק. מומלץ להגישה בטמפרטורת החדר עם בגט, בליווי פירות.

קשקבל
גבינה בלקנית חצי קשה מחלב כבשים. הגם שהקשקבל היא סוג גבינה מסוים, נוהגים תושבי הבלקן לכנות בשם זה כל גבינה צהובה. צבע הגבינה צהוב חיוור, קליפתה חלקה ומרקמה חמאתי. טעמה פיקנטי מעט ומלוח. מצוינת לנשנוש, לטוסטים ולהמסה בתבשילים. 

רוקפור
גבינה צרפתית כחולה, חצי רכה, מחלב כבשים. מיוצרת באזור רוקפור שבדרום צרפת, והיא אחת הגבינות הצרפתיות המפורסמות ביותר בעולם. צבע הגבינה בהיר והיא משובצת בעובש גבינות כחול. קליפתה לבנה, מרקמה רך ולח. מצוינת לסלט וגם כמתאבן או כקינוח. נפלאה על לחם עם מרקחת פרי.

ריקוטה
גבינה איטלקית טרייה ורכה ממי גבינה של חלב פרות. טכנית, הריקוטה אינה גבינה אלא תוצר לוואי מייצור גבינות. זו גם הסיבה לכך שהיא דלת שומן (חמישה עד עשרה אחוזי שומן). פירוש שמה הוא "לבשל שוב", וזאת בשל תהליך הייצור שלה שבמסגרתו מי הגבינה שכבר בושלו בתהליך ייצור גבינה אחרת, מבושלים פעם נוספת להכנת הריקוטה. צבע הגבינה לבן ומרקמה רטוב וגבשושי. יש בה מתיקות מעודנת. משמשת לבישול ולאפייה.

אודותינו

הבעלים: שף מחקר ופיתוח גלעד דולב ובעל תעודת דירקטור מוסמך. החברה מציעה שירותים, לחברות בתחום המזון, בפיתוח מוצרים חדשים ושידרוג מוצרים קיימים. באיזרוח מוצרים מחו"ל לטעם המקומי. עזרה בשינוי סוגי כשרויות. ביקורות למכרזים ועזרה בהכנתם. ביקורות של בטיחות מזון, ומציאת פיתרונות. 

הדרכות

אחת הבעיות הגדולות של החברות, היא חוסר הזדהות של עובדיה עם מוצרי החברה. הבעיה היא שעובדי החברה לא קונים ולא ממליצים על המוצרים ולעיתים רבות גם כלל לא מכירים את מגוון מוצרי החברה. צוות המכירות לא יודעים לפצח לקוח מוסדי או שף במסעדה, אנחנו נעזור לכם ונלווה את האיש מכירות לצורך זה.

פרטי יצירת קשר

קשת 38 ראש העין 4861163 

טלפון: 03-9014949

נייד: 054-7733738