חו"ל ואנחנו

ארוחת הבוקר הישראלית והגסטרונומיה המקומית
הסיוט הגדול של כל הורה לילד שמשתחרר מהצבא הוא מה הוא או היא הולכים לעשות ולאן הם נוסעים לטייל. כמעט בכל מדינה,  שאתה נוסע ומטייל, ונהנה מהנוף ומאזורי התיירות המהממים פתאום אתה שומע איזה קול צורח בעברית משה או סתם מקלל.

פוגשים מקומיים בכל מדינה, ומתחילים לדבר איתם על הה ודה תמיד עולה השאלה: כמה ישראלים יש בישראל? ותמיד הניחושים מגיעים לעשרים שמונים וכו.. מיליון ישראלים. נראה שאנחנו פשוט בכל מקום, ומשאירים לפעמים רושם טוב ולפעמים פחות (ראה ערך ברזים מגבות וכו.. מבתי המלון).

המלונות ובתי הארחה של הארצות הזרות לא יותר מידי עשו למען התיירים בעבר. אולם בשנות ה- 90 כאשר היפנים פשטו על אירופה וצילמו כל דבר שזז, למדו שהתייר אוהב להרגיש בבית גם שהוא רחוק מאוד, ולתת לו את הפינוקים הקטנים שירמזו על בית כמו ריח ומאכלים.

במהלך השנים נסעתי רבות לחו"ל מטעם העבודה, התאכסנתי בביתי מלון, אחדים טובים יותר ואחדים מציונים פחות, אבל תמיד נפגשים כל המתאכסנים, בארוחת הבוקר של המלון. שותים קפה, אוכלים יוגורט, קרואסון מהממם או שהרעבים יותר דופקים נקניקיות עם תפוחי אדמה ופטריות.

יש לי יכולות לאכילה אבל אני מוכרח לומר שזה היה גדול עלי לראות מישהו אוכל ארוחת צהרים על הבוקר, בפעמים הראשונות הסתכלתי עליהם כמו משוגעים אבל ככול שכמות הנסיעות גברו אתה מתחיל להתרגל אפילו נשבע לכם פעם אחת גם אני ניסיתי לאכול את זה על הבוקר ואני חייב לומר שפול עם חומוס על הבוקר יותר כבד מזה.

ככול שהקשרים העסקיים התהדקו, פנו אלי מרשתות בתי ארחה בטורקיה ובאירלנד והבקשה שלהם הייתה אחת, יש לנו המון תיירים ישראלים שמגיעים אלינו ואנו רוצים לשמח אותם למד אותנו על ארוחת הבוקר הישראלית ששמה יצא לפניה .

כמובן שלא סירבתי ומיד יצאתי ללמד את החברה מהי ארוחת הבוקר הישראלית, ואני רוצה לומר שאחרי שבוע ימים האירופאים למדו שסלט זה לא רק עלים, ומלפפון לא קונים אחד לשבוע , כמובן שההלם היה גדול גם של הבעלים וגם של השף, אולם התגובות של הקהל הישראלי שהיגיע למלון או לבית הארחה ופתאום ראה שקשוקה, ופתאום ראה סלט ירקות קצוץ עם פטרוזיליה ליד החביתה שלו, החיוך והתודה היה פשוט שווה הכל לבעל המלון.

רשת מפורסמת כמו הילטון העולמית בפריז ובשוויץ כיום אם אתם יורדים לארוחת הבוקר יש מזנון שנקרא ארוחת בוקר ישראלית.

באתרים רבים בעולם ליד קברות צדיקים בשוויץ, באוסטריה ברוסיה וכו... יש מלונות ובתי ארחה שיהודים שוכרים, מכשירים את המקום, ומביאים צוות טבחים שפיים קונדיטורים ומלצרים יהודים שיבשלו אוכל כשר לכל האורחים שמגיעים לחופש או לנופש.

ומצד שני שמסתכלים על המזון והמסעדות בארץ על כל השפע במרכולים יש את חומרי הגלם שאפילו לא חלמנו לפני עשר שנים לראות אותם , אולי נתקלנו בתור אנשי מקצוע בהם רק בכנסים בחו"ל או בעיתונות מקצועית אבל היום, בכל סופר שכונתי יש פינה שנקראת הפינה של המזרח הרחוק ושם יש רטבים שונים,  כל החומרים להכנת סושי , טמפורה וכו..

היום הילדים הולכים למסעדות ויודעים להבחין איזה סושי טעים יותר ואיזה פחות, הנוער יודע באיזו מסעדה אוכלים סושי ובאיזה לא. יודעים להבחין בסוגי הנודלס .

לסיום אני רק רוצה לומר שהעולם הוא כפר גלובלי מאוד קטן, ומי שרואה את  הפינה הקטנה שלו מפסיד, וכדאי מאוד להסתכל מחוץ לחלון וללמוד מה קורה אצל השכנים שלנו ולנסוע לטייל ולהשאיר רושם טוב, בגלל שגם המקומיים בחו"ל יבואו אלינו, וירצו גם לטעום ממה שנקרא ישראל על הנוף הריחות והטעמים.

 

אודותינו

הבעלים: שף מחקר ופיתוח גלעד דולב ובעל תעודת דירקטור מוסמך. החברה מציעה שירותים, לחברות בתחום המזון, בפיתוח מוצרים חדשים ושידרוג מוצרים קיימים. באיזרוח מוצרים מחו"ל לטעם המקומי. עזרה בשינוי סוגי כשרויות. ביקורות למכרזים ועזרה בהכנתם. ביקורות של בטיחות מזון, ומציאת פיתרונות. 

הדרכות

אחת הבעיות הגדולות של החברות, היא חוסר הזדהות של עובדיה עם מוצרי החברה. הבעיה היא שעובדי החברה לא קונים ולא ממליצים על המוצרים ולעיתים רבות גם כלל לא מכירים את מגוון מוצרי החברה. צוות המכירות לא יודעים לפצח לקוח מוסדי או שף במסעדה, אנחנו נעזור לכם ונלווה את האיש מכירות לצורך זה.

פרטי יצירת קשר

קשת 38 ראש העין 4861163 

טלפון: 03-9014949

נייד: 054-7733738