נקניקיות

נקניקיות למה ואיך זה נולד.
בשנים האחרונות לא היה אירוע או נקודה שיש בה מזון שלא נתקלנו במוצר שנקרא נקניקיות. אין אירוע יום הולדת לילדים בלי נקניקיות, בלחמנייה או בפיתה, במשחק שקושרים את הנקניקייה בחוט וצריך לאכול אותה. אין פיקניק בלי נקניקיות,ארוחות ילדים זה לרוב נקניקיות בכל מסעדות הפאסט, בבתי הספר יש נקניקיות בתפריט.

מה עושה את המוצר הזה לכול כך מיוחד? איך נולד המוצר?

הנקניקיות הראשונות נוצרו בכלל בתקופת הפירמידות, זה היה תהליך של להוריד את הבשר מהעצם ולהכניס אותו למעי של בעל חיים לשימור . משם אנחנו יודעים על תקופת ימי הבניים שבאירופה לא הייתה עיר בלי נקניקיות מיוחדות שלה, בווינה היה את הווינר, בספרד היה את צוריסוס, בפרנקפורט ליד נהר המיין היה את פרנקפוטר.

רק בשנת 1848 שהתחילו מהגרים מגרמניה להגיע לארה"ב ה הביאו איתם את הנקניקיות. בתחילה רק קצבים היו מיצרים את הנקניקיות, הם היו מורידים את הבשר שליד העצם ומכניסים אותו למעי של כבש, זו הסיבה שהנקניקיות היו קטנות ודקות.

את הנקניקיות אכלו ביד או עם כפפה לבנה, רק בשלהי המאה 19 נולד הרעיון להכניס את הנקניקייה לתוך לחמנייה עד היום החוקרים לא יודעים מי הגה את הרעיון.

השם הידוע של "כלב חם" hot dog הייתה הלצה באחד האוניברסיטאות ששאלו איפה הכלב שלי והתשובה הייתה בתוך הנקניקייה וככה נולד השם.

אחת הבעיות שהיו באמריקה ליצרנים הייתה החוסר יכולת טכנולוגית לשמר את הבשר מספיק זמן בכדי שהוא לא יסריח ואז הכימיה נחלצה לעזרתם של היצרנים והוכנסו חומרים מיוחדים חלקם כיום משמשים את תעשיית החומרי ניקוי אבל בסופו של דבר נולד המוצר "סודיום ניטראט" שתפקידו בעצם לשמר את הבשר ושלא יסריח והפעולה הכי חשובה , הבשר לאחר כמה זמן מתחיל להיום חום ולא יפה אז תפקיד הסודיום לתת צבע אדום והרגשה שהבשר מאוד טרי.

בשנת 1925 בגלל הבעיה של היצור המסיבי של נקניקיות גילה ספק שעבד עם תעשיית הבשר ותעשיית התבלינים שאחת הבעיות הגדולות של היצרנים הוא נושא המעי , גם צריך לנקות גם הגודל ש המעי הוא קטן יחסית וגם לפעמים יש מחסור, ואז הוא הלך והמציא את המעטפת הכימית שעד היום יש שימוש בה במפעלים מתאית.

מה הוא התהליך של הכנת הנקניקיות: קבלת חומר הגלם הקציצתו עד רמה של מחית, הוספת חומרי טעם ריח ושימור, הכנסתו לתוך התאית, בישול בתוך תנורי עישון, צינון בעזרת מקלחת מים , העברתו למקרר בלאסט לקירור מהיר, העברה למכונה שמורידה את התאית ואריזה .

לפני המון שניים בתקופות השפל הכניסו לתערובת של הנקניקיות כל מיני בשרים שלפעמים היו מאוד מפוקפקים, כיום יש חוקים של כמות השומן סוגי הבשר וצורות העבודה, הפיקוח על המוצר מבחינה תברואתית ממש מוקפד.

מה עושה את הנקניקיות למוצר כל כך מבוקש?

הקלות של ההכנה ,עצם שהמוצר יוצא מבושל מהמפעל ובעצם צריך רק לחמם, שידיעה שהמשפחה שאוכלת נקניקיה מקבלת את החלבונים בארוחה , וכמו שאמר פעם ביבי רות שחקן הבייסבול הידוע אני אוכל 14 נקניקיות לפני שאני עולה למגרש מחזיק כוס בירה ביד השנייה ועדיין יכול לנצח את המשחק.

בארה"ב יש מועצה לאומית לנקניקים ונקניקיות ולה יש חוקים ונימוסים:
חוק ראשון: תמיד יש להוסיף את הרטבים ואת התוספות מעל לנקניקיה ולא על הלחמנייה.
חוק שני: אסור לאכול נקניקיה ביותר מחמש ביסים.
חוק שלישי: אם אתה מעל גיל שמונה עשרה אסור להוסיף קטשופ .

 

מלחמות  של חברות הנקניקיות בשוק עוררו מספר צעדים שלא תמיד היו בראש אחד עם הלקוחות אבל הם שם כגון: במקום נקניקיות מחזיר או בקר עברו לעוף והודו והורידו את אחוז השומן ב 85%.

נקניקיות ללא בשר לצימוחוניים מטופו, נקניקיות מקייטניות, צורות הגשה שונות כגון נקניקיות בתוך טורטיות, ולאחרונה שמענו על מהלך שיווקי שלא עבד והוא להחזיר את הנקניקיות לסוג בשר אחד מבקר ועוד, רק מה שהחברה לא השכילה להבין שנקניקיות נחשבות מזון זול, גם למשפחות שידם לא יכולה לאכול בקר.

לסיכום: נקניקיות על האש, מבושלות במים, על שיפוד במדורות, על המנגל, בציפוי של בצק ובתנור או סתם בשמן עמוק, לא משנה העיקר שיהיה טעים וכייף לאכול.

אודותינו

הבעלים: שף מחקר ופיתוח גלעד דולב ובעל תעודת דירקטור מוסמך. החברה מציעה שירותים, לחברות בתחום המזון, בפיתוח מוצרים חדשים ושידרוג מוצרים קיימים. באיזרוח מוצרים מחו"ל לטעם המקומי. עזרה בשינוי סוגי כשרויות. ביקורות למכרזים ועזרה בהכנתם. ביקורות של בטיחות מזון, ומציאת פיתרונות. 

הדרכות

אחת הבעיות הגדולות של החברות, היא חוסר הזדהות של עובדיה עם מוצרי החברה. הבעיה היא שעובדי החברה לא קונים ולא ממליצים על המוצרים ולעיתים רבות גם כלל לא מכירים את מגוון מוצרי החברה. צוות המכירות לא יודעים לפצח לקוח מוסדי או שף במסעדה, אנחנו נעזור לכם ונלווה את האיש מכירות לצורך זה.

פרטי יצירת קשר

קשת 38 ראש העין 4861163 

טלפון: 03-9014949

נייד: 054-7733738