"יאללה חומוס" – קוליפורמי

זה לא שהקוליפורמים חזרו לאחר 20 שנה לחומוס, הם תמיד היו שם בכמויות כאלה ואחרות, רק מה אנחנו שוכחים...

פרשיית החומוס הקוליפורמי של כולבוטק שזעזע את אמות הסיפים הישראליות לפני 20 שנה,נחשפה שוב במערומיה וגילתה את ערוותן הקוליפורמית של מעל 10 חומוסיות ישראליות וערביות שהחומוס שמוגש בהן אינו ראוי למאכל אדם וסליחה על ההשוואה אבל גם לא למאכל הולכי על ארבע...

אלא מה, אנחנו עם יהודי סלחן רחום וטיפש ובני דודינו הישמעאלים שלא יכולים להעביר יום אחד בלי "מסבחה",ממשיכים למלא את החומוסיות ואת קירבנו במאכל הלאומי הישראלי / ערבי המסוכן,כאילו שאין מחר וסומכים על הקדוש ברוך הוא ואללה שיצילנו מידם...

אין צדיקים בסדום
ושתבינו,אף אחת מהחומוסיות לא יצאה צדיקה בבדיקת כולבוטק,"ושלא יעבדו עליכם" כפי שנוהג לסכם מנחם שטרסלר כתב ערוץ 2.
רבים מהחומוסאים ובכלל זה הותיקים שבהם לא מבינים מאיפה זה בא להם, הרי "אנחנו משתמשים בחומרי גלם טריים ואין אצלנו חומרים משמרים" הם נוהגים להתהדר להגנתם.
תגובות אלה ואחרות הן אלה בדיוק שחושפות את הבורות הקיימת של בעלי העסקים, מלכי ואלופי החומוס, שמתכוני החומוס עם הפורמולות הסודיות עברו במשפחותיהם מדור לדור,ללא הפורמולות המשלימות,שמנחות כיצד להכין חומוס בלי איום קוליפורמי ושאר מרעין בישין.

החומוסאים הותיקים אפילו מרשים לעצמם להיעלב כשלקוח שואל "זה טרי"? "זה מהיום"? והם מטיחים בחזרה "אצלנו לא שואלים שאלות כאלה... למה? כי הקוליפורמים השמרים והעבשים אצלנו, טריים מהיום...
אז אם הכול באמת טרי ומהיום איך בכול זאת מסתתרים בממרח הטעים והבריא הזה, מיליוני קוליפורמים, עשרות אלפי שמרים ומאות עבשים?

סוד החומוס האיכותי
ובכן הסוד הוא באיכות חומרי הגלם, בניקיון, בהיגיינה, בטמפרטורה, במניעת זיהום צולב, בתקינות הציוד ובשיטת ההכנה, זה הכול!!!
והאמת היא שזה בכלל לא מסובך וקל מאוד להקפיד ולעבוד לפי כול אלו,בדיוק כפי שקל מאוד להכין את הממרח העממי הזה,ממלא הכרסים והשווה לכול כיס.
איכות חומרי הגלם, מהסיבה שאם איכותם ירודה והם מזוהמים מראש ולא רק גרגרי החומוס,הסיכוי לזיהום חיידקי גבוהה וכול מה שנעשה לא יסייע לנו להפחית את מספר החיידקים,כמו גם חוסר ההקפדה על ניקיון משטחי העבודה והציוד ובכלל זה ביצוע חיטוי ראוי.

אין ברירה! צריך לזכור שלכלוך פיזי מצביע על נוכחות חיידקים בפועל,כול עוד הציוד ומשטחי העבודה מלוכלכים החיידקים יהיו שם.וככול שמלוכלך יותר,הם יחגגו ויתרבו מהר,כאילו שהם נמצאים בריצת מרתון למסיבת מין מטורפת...

ואם נעשה שימוש בציוד עץ מנופח מרטיבות עבשים ושמרים,או ציוד בלוי שלא ניתן לנקות אותו כראוי,אל לנו להתפלא שהתוצאה הסופית תהיה רווית קוליפורמים וצרות אחרות.

נוסיף לאלו את העובדה שעיבוד החומוס (שבהרבה מקרים מעובד ידנית) בטמפרטורת החדר,לאורך זמן. ואת העובדה שאנחנו בכלל לא מקפידים להפריד פיזית בין עיבוד מזון גולמי מן החי ועיבוד החומוס המבושל,נקבל את המשוואה הבלתי נמנעת של "תנאים אופטימאליים להתרבות חיידקים",שעליהם למדנו בבסיס שעורי התברואה,בבית הספר,בהנחה שלא הברזנו מהשיעורים שנראו לנו אז כמשעממים מוות ,או כמו שאומרים החבר'ה היום "משעממים טילים".

ומה איתנו? כן אנחנו בני האדם! אם אנחנו עובדים כשאנו לבושים בגדים מלוכלכים בשאריות מזון ואנחנו לא מקפידים בקטנה כגדולה על רחיצת הידיים במים חמים וסבון ולא מחטאים את הידיים בחומר לחיטוי ידיים,לפני שאנחנו באים במגע עם המזון והציוד אנחנו מוסיפים ומשמשים קטליזאטור נהדר ואפילו נפלא,להתפתחותם המהירה של חיידקים שאנו לא רוצים בנוכחותם בחומוס בפרט ובשאר מאכלים בכלל...

אם כך מה הפלא שהמלחמה המיקרוביולוגית בשוכניו הנסתרים והבלתי רצויים בעליל של החומוס,אינה נגמרת גם לאחר 20 שנה?

לסיכום חברים אם החומוס שלנו אינו ראוי למאכל אדם הסיבה העיקרית לכך היא אנחנו בני האדם!!! ושלא יבואו החומוסאים החכמולוגים וינסו לעבר אותנו במשפט המחץ: אצלנו הכול טרי,כי טרי היא לא מילת המפתח היחידה לחומוס איכותי מיקרוביאלית. ואין "סולחה" ושלא תגידו שלא אמרנו לכם...

אודותינו

הבעלים: שף מחקר ופיתוח גלעד דולב ובעל תעודת דירקטור מוסמך. החברה מציעה שירותים, לחברות בתחום המזון, בפיתוח מוצרים חדשים ושידרוג מוצרים קיימים. באיזרוח מוצרים מחו"ל לטעם המקומי. עזרה בשינוי סוגי כשרויות. ביקורות למכרזים ועזרה בהכנתם. ביקורות של בטיחות מזון, ומציאת פיתרונות. 

הדרכות

אחת הבעיות הגדולות של החברות, היא חוסר הזדהות של עובדיה עם מוצרי החברה. הבעיה היא שעובדי החברה לא קונים ולא ממליצים על המוצרים ולעיתים רבות גם כלל לא מכירים את מגוון מוצרי החברה. צוות המכירות לא יודעים לפצח לקוח מוסדי או שף במסעדה, אנחנו נעזור לכם ונלווה את האיש מכירות לצורך זה.

פרטי יצירת קשר

קשת 38 ראש העין 4861163 

טלפון: 03-9014949

נייד: 054-7733738